KÜLTÉRI AUTÓK KEZDŐKNEK

Bár volt idő mikor még az ugróiskola és a kerékpárverseny számított menő szabadtéri játéknak a gyerekek körében, ahogy a világ változott, úgy változtak a játékok is, amik felváltották a klasszikus kinti szórakozásokat. Megjelentek az első kültéri távirányítós autók, melyek betonon, nyírt füvön vagy talajon éppolyan jól veszik az akadályokat, mintha csak a szobában játszanánk velük.

Évek óta töretlen sikernek örvendenek főleg a fiúk körében ezek a játékok, melyek irányításához egyszerre több koncentrációs és mozgásbeli készségüket is össze kell hangolniuk.

Lehet velük egyedül játszani, de akár több autó felsorakoztatásával versenyek is szervezhetőek.

Rendezés:

Egyébként mostanság népszerű is a gyerekzsúrokon, hogy a meghívottak magukkal hozzák kedvenc távirányítós autóikat, aztán összemérik, hogy kié a jobb. Nem meglepő, hogy nemcsak a modellek felszereltségén és tudásán áll, hogy kié a gyorsabb és jobban manőverező autó, hiszen ügyesen irányítani is tudni kell ezeket a járgányokat.

Egy kísérletező, ám de lelkes kezdő kezébe nem ugyanolyan távirányítós autó való, mint egy profiéba, akit még a leggirbegurbább, akadályoktól sem mentes terep sem tud zavarba hozni.

Milyen kültéri távirányítós autókkal várunk?

Készletünkben számos gyártó autóját megtalálod, köztük a klasszikus versenyautókat másoló buggy típusúakat, melyek jellemzője, hogy a hátsó kerekei nagyobbak, mint az elsők és az alvázuk is alacsonyabban van. Ezeket bátran lehet használni különböző földutakon, parkokban vagy sima aszfalton.

Népszerűek még a kezdők körében a crawler típusok is, melyek átlagban lassabbak a többi távrányitós autókhoz képest, ám amikkel köves, gyökeres terepen is végig lehet menni. Ezek azok a modellek, amik az igazán nehéz terepekre lettek kifejlesztve. Aztán ott vannak még a magas alvázas monster truck típusok is, melyek hasonlóak az előzőhöz, így a legnehezebb terepen is végigszáguldanak gond nélkül.

Milyen tulajdonságokkal rendelkeznek még ezek a típusok?

Érdemes tudni, hogy a kezdőknek szánt kültéri távirányítós autók maximális sebessége 15km/h így ezeket óvodás korú gyerkőcöknek is nyugodtan ajánljuk.

A kezdőknek szánt modellek másik jellemzője, hogy vezérlésük jellemzően 2,4 GHz-es frekvencián működik, ami azt jelenti, hogy több különböző modell egyidejű irányítását teszi lehetővé anélkül, hogy egyik zavarná a másikat.

A modellek többsége tölthető akkumulátorral rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy egy maximális feltöltés után akár félórán át is játszhasson vele a gyerek gond nélkül. A távirányítók általában 2 AA elemekkel működnek, de ezt nem minden csomag tartalmazza pluszba, így első használat előtt gondoskodni kell ezekről.

Mivel az autók kinti terepre lettek kitalálva ezért fokozott figyelemmel kell őket karbantartani, hiszen teljesen más dolgoknak vannak kitéve (por, sár, fű stb.), mint benti környezetben.

Ha azt akarjuk, hogy hosszú időn át kifogástalanul működjenek a járgányok érdemes már a legelején megtanítani arra a használójukat, hogy minden játszás után megtisztítva, portalanítva kerüljenek vissza a dobozba (vagy a polcra).