BELTÉRI AUTÓK

Sokszor nehéz lekötni a gyereket, mikor nem mehet ki a szabadba játszani.

Lehet kinn akármilyen ronda az idő, ha elérhető közelségben van egy távirányítós autó, akkor esély sincs az unatkozásra.

Egy ilyen játék nemcsak fejleszti a gyerek ügyességét, koncentrációs képességét, de a térlátására is pozitív hatással lesz.

Rendezés:

Sok szülőnek okozott már fejtörést, hogy az óvodából vagy iskolából hazaérve nincs olyan játék közel s távol, amire ne unna rá 10 percen belül csemetéje, vagy amivel egyedül is eljátszana.

Lehetséges, hogy a szülőre vár még a házimunka, néhány adminisztratív teendő vagy éppen csak szeretne egy negyedórát szusszanni egy hosszú és fárasztó munkanap végén.

Szeretne, de nem tud, mert bár remek dolog, hogy gyereke igényli a közös játékot, mókázást, szülő legyen a talpán, aki mindig, minden körülmény között eleget tud tenni ennek. Persze ilyenkor lelkiismeret furdalásuk is van bőven, amin talán csak az enyhít egy keveset, ha tudják, a nélkülük töltött idő is tartalmasan telik egy szórakoztató, ám de fejlesztő játék társaságában.

A beltéri távirányítós autók ilyenek. Nem véletlenül váltak már évtizedekkel ezelőtt a fiúk kedvenc játékaivá, hiszen egyszerre ötvözik magukban a szórakozás örömét, az irányítás élményét, de kell hozzá némi mechanikai érzék és kellő ügyesség, kitartás is, hogy az akadályok is leküzdhetőek legyenek.

De a beltéri távirányítós autók nemcsak a legkisebbek közkedvelt játékszerei, hanem a felnőttek körében is igen komoly népszerűségnek örvendenek, hiszen egy-egy modell kategóriás példány már valódi vezetési élményt is nyújthat.

Már egy kétéves is jól elszórakozik vele

Mivel minden beltéri távirányítós autó más és más, ezért fontos, hogy olyat vásároljunk, ami a gyerek korának megfelelő ezért olvassuk el azt is pontosan, hogy kinek ajánlja a gyártó. Ezzel elkerülhetjük, hogy a nagyobbakat untassa egy-egy típus, a kicsiket meg bosszantsa, hogy nem tudnak vele bánni. Így kisebb az esélye annak is, hogy a sarokban végezze a játék.

Nem is hinnénk, ha nem a saját szemünkkel látnánk, hogy létezik olyan színes és mókás távirányítós autó, ami már egy másféléves figyelmét is képes lekötni úgy, hogy közben a szülő maximálisan biztonságban tudhatja gyermekét, hiszen nem kell azért aggódjon, hogy valamelyik alkatrészét lenyeli a játéknak. Színes, mesefigurás rendőrös vagy űrhajós távirányítós autóink egyikével érdemes megszerettetni a kicsikkel a játék örömét.

Van az a bizonyos kor, mikor, ha megkérdezünk egy kisfiút arról, hogy mi akar lenni, ha nagy lesz, eséllyel fogja azt válaszolni, hogy buszsofőr. Nem is okozhatnánk nagyobb örömet ezeknek a kisfiúknak egy kék vagy piros akkumulátoros távirányítós busszal, aminek még az ajtói is nyithatóak és csukhatóak a távirányító segítségével. Készletünk ilyen jármű is található.

Aztán ott vannak még a kaszkadőr típusú Atom Max távirányítós autóink, melyek képesek átfordulni, forogni és előttük aztán tényleg nincs akadály, de ha már egy komolyabb modellben gondolkozunk, nem mehetünk el szó nélkül a fedélzeti kamerával felszerelt, igazi kuriózumnak számító Subotech BG1516 Off Road Buggy mellett, aminek távirányítójához a telefonunkat is hozzá tudjuk kapcsolni, így egyből olyan élményt kapunk mintha csak egy számítógépes játékban lennénk.

Bár a legtöbb kültéren használható autó bent is jól teljesít, a beltéri autók egyik sajátossága, hogy több típusukkal is csak szigorúan a lakásban lehet játszani, elkerülvén ezzel műszaki meghibásodásukat. Minden távirányítós autó esetében érdemes elolvasni a leírást, hiszen ott mindig jelölve van, hogy csak benti vagy benti és kinti alkalmazásra is jók.