MAKETT REPÜLŐGÉP

Makett repülőgépek kategóriánkban minden korosztály számára tartogatunk igazi csemegéket. Az utasszállítókon át egészen a harci, katonai repülőkig itt minden megtalálható, plusz kiegészítők– festékek, ragasztók – is kaphatóak nálunk ezekhez a termékekhez.
Rendezés:

Általában gyanútlanul csöppen bele az ember a makett repülőgépek gyűjtői világába.

Gyerekként megkapja az elsőt, majd annyira megtetszik neki, hogy a következő zsebpénzét is erre költi, és mire észbe kap, pillanatok alatt a makettek rajongójává vált.

Ha pedig megtörtént az „összekapcsolódás”, felnőttként már elkezdi komolyabban is gyűjteni ezeket a miniatűr csodákat, így egész polcokat fognak idővel elfoglalni a makett repülők.

A makett repülőgépek is döntően műanyag elemekből készülnek, ragasztással állíthatóak össze méretarányos kivitelben, majd pedig matricázással és festéssel tehetők tökéletesen élethűvé.

A makettezés több egyszerű játéknál, ez egy jó kézügyességet igénylő hobbi, amit kortól és nemtől függetlenül bárki űzhet.

A gyűjtők számára sokszor az is meghatározó, hogy adott modellből, típusból beszerezzenek minden példányt, van, akinek gyűjteményében az autóktól a tankokig és hajókig keresztül minden megtalálható, ám sokan vannak, akik kifejezetten egy adott téma szerint kezdenek bele kollekciójuk összeállításába.

Ők azok, a repülés és a repülők szerelmesei, akik kifejezetten makett repülőgépeket gyűjtenek, raknak össze és állítanak ki vagy otthonukban, vagy irodájukban.

Egy makett repülő nemcsak egyszerű játék, hanem már-már dekorációs tárgy értéke is van, nem beszélve arról, hogy mennyire felértékelődik akkor, ha mi magunk szereljük össze, fessük, matricázzuk.

Változatos méretarányban, különböző színekben kaphatóak nálunk vadászrepülők, utasszállítók, az első világháború klasszikus repülő makettjei, bombázók és még sok különleges repülő típus, amiket valódi öröm lesz összerakni.

Mivel nem mindegy, hogy egy adott makett repülőgép a kisebbeknek vagy a felnőtteknek készült, ezért ajánlott vásárlás előtt elolvasni a gyártó által javasolt korosztályi felhasználást, hiszen készletünkben nemcsak egyszerűen összerakható, festhető repülők vannak, amikkel egy 7 vagy 10 éves gyerkőc is elboldogul, hanem sok az olyan darab, amit kifejezetten a makettezésben jártas, felnőtt korosztály számára tartogatunk.

Bár a legtöbb hipermarket polcán vagy játékáruházban is megtalálható néhány makett repülő, az igazi gyűjtői csemegéket (mint például a Revell 1:48 B-1B Lancer Limited Platinum kiadását mozgatható főszárnyával és részlet gazdag pilótafülkével) érdemesebb szaküzletből beszerezni.

Láthatóan ezek a speciálisabb, mozgatható elemekkel felturbózott makett repülőgépek árban is magasabb fekvésűek, hiszen nem ritkán meghaladják a 40 ezer forintos határt is.