MAKETT FESTÉS

Változatos színű makett festék kínálattal, matt, selyemmatt, fényes és átlátszó festékekkel várjuk makett webshopunkon, hogy makettjei a lehető legesztétikusabban nézzenek ki az összeszerelés végén.
Rendezés:

Azért, hogy a makettjei elnyerjék végleges formájukat, szüksége lesz néhány makett kiegészítőre, amiket a termékek doboza nem tartalmaz.

Ezek nélkül nem is érdemes nekifognia és bár csak pár száz forintos tételekről beszélünk, mégis ezektől lesz tökéletes a makettek kinézetének végeredménye.

Bár nem mindegyik makett igényel festést, amelyik igen, ahhoz a jó minőségű festék megvásárlása elengedhetetlen fontosságú.

Ha kezdő makettezők vagyunk, ameddig be nem gyakoroljuk a mozdulatokat, érdemesebb elsőre olyan darabokat választani, amiket nem kell festegetni, hiszen ilyenkor még csak az alaptechnika begyakorlása a fontos.

A későbbiekben viszont mindenképpen arra kell törekedjünk, hogy a járművek festve is legyenek!

Általában a matricákkal együtt festésmintából is több létezik egy makettben, így ameddig nem vagyunk biztosak magunkban, választhatjuk az egyszerűbb megoldásokat.

Viszont abban mindannyian egyetérthetünk, hogy egy többszínű, változatos árnyalatú festés jóval látványosabb, ám időigényesebb is.

A festés egy maketten rengeteget tud javítani, viszont ha elhibázzuk, nagyon nehéz már azt kijavítani.

Éppen ezért is hangsúlyozzuk a gyakorlás, a különféle technikák elsajátításának lényegességét.

Makett webshopunkon kis tégelyekben kaphatóak a makett festékek a szivárvány minden színében a Revell gyártótól.

Ezek az olajbázisú festékek 14 ml-es kiszerelésben vásárolhatóak meg és hosszú ideig elegendőek főleg, ha odafigyelünk arra, hogy ne száradjanak ki.