Kisautók

Mik a drónok leggyakoribb hibái?

Néhány évvel ezelőtt az ember annak is örült, ha valamilyen távirányítós helikopterhez jutott, ma pedig már drónok sora várja azokat, akik nem elégszenek meg csupán a reptetés élvezetével.

 

Mivel a drónok jóval komplikáltabb technikai eszközök, mint amihez szokva vagyunk és működésük is jóval összetettebb – nem tekinthetőek csupán egy játékszernek –, ezért nagyobb odafigyelést igényel már az összeszerelésük is.

 

Ahhoz, hogy minden gond nélkül élvezhessük a repülés és a rögzítés minden pillanatát, a modellek mechanikai és elektronikai alkatrészeinek pontos, öszzehangolt munkát kell végezniük.

 

Egy drón esetében a legapróbb alkatrész meghibásodás is repülési rendellenességet jelenthet, így a megfelelő karbantartás és az előírt használat gyakorlatilag elengedhetetlen.

 

Mivel senki nem úgy születik a világra, hogy kapásból tudná, hogyan is kell drónt irányítani, így a tanuló időszakban, vagyis ameddig ismerkedünk az irányítással számolnunk kell azzal, hogy gyakran ütközhetünk fának, falnak, sőt, elég gyakran le is pottyanthatjuk a szerkezetet.

 

Az ütközések következtében gyakran tapasztalni motorhibát, ami jellemzően aszénkefés motoroknál a szénkefe elvesztéséből adódik. Ez rendkívül egyszerűen, egy motorcserével megoldható, ami körülbelül 1500-3000 Ft.-ba kerülhet típustól függően.

 

Sok esetben csak egy hibás összeszerelés miatt nem tud magasba emelkedni a drónunk: például ha rossz helyre szereljük fel a rotorlapátot. Ilyenkor nem sikerül felemelkednie a drónunknak, inkább a föld felé húzódik, mert ellendolgozik a másik 3 rotorlapátnak. Ezt úgy lehet a legkönnyebben orvosolni, ha az ellenőrzést követően a forgásirányoknak megfelelően helyesen szereljük fel a rotorokat és a korábban röpképtelen gép újra fel tud majd emelkedni a magasba.

Tapasztalataink szerint egy másik igen gyakran előforduló hiba annak következtében adódik, hogy a drónhasználó a távirányító finomhangolását túlzásba viszi. Ezt onnan ismerhetjük fel, ha a drón egy adott irányba folyamatosan tart, húz. Ebben az esetben hangoljuk újra a távirányítót, állítsuk eredeti állásba a trimmelő csúszkákat, míg sípoló hangot nem hallunk. Célszerű ezt mind a 4 csatornán elvégezni a tökéletes végeredmény érdekében.

A végén még párosítsuk le a drónnal a távirányítót és kalibráljuk újra a drónt is a botkormányok jobb alsó sarokba való húzásával. Ha ezek után sem sikerült kijavítanunk a problémát, akkor nagy valószínűséggel mechanikai okok is állhatnak a háttérben, például egy megszorult ferde tengely, sérült rotorlapát, gyengélkedő motor.

 

Mit érdemes tudni a garanciáról?

 

A nálunk megvásárolt drónokhoz minden esetben garanciát is adunk: 20.000 forint alatt 6 hónapos garanciát biztosítunk, míg ezen összegen felül 12 hónap jótállást vállalunk a szerkezetekért. Ehhez tudni kell, hogy a garancia alapvetően a gyári hibákra vonatkozik, vagyis ha a kicsomagolást követően a megvásárolt termék nem indul, nem párosodik le.

 

Abban az esetben, ha drónunkat mechanikai sérülés éri, vagy ezzel összfüggésben esetleg elektronikai sérülést okozunk a szerkezeten, mert nem követjük az előírtakat, nem tudjuk kicserélni a terméket.

 

Természetesen kedvező áru szervízszolgáltatással rendbe tudjuk hozni drónjainkat, így ha pórul járnánk sem kelle eldobni kedvenc játékszerünket.

 

A nálunk vásárolt drónokat alkatrész árban javítja szakértő szerviztechnikusunk.

Milyen drónt vegyek a gyereknek?

Ameddig a szülők egy része még értetlenül áll a kívánságlistákon egyre gyakrabban feltűnő drónok előtt (sőt, egyesek még azt sem tudják, hogy eszik-e vagy isszák), addig sokan már tisztában vannak azzal, hogy ez egy olyan ajándékötlet a gyerek számára, ami nemcsak szórakozást nyújt, de élményt is egyben.

 

Több, mint egy egyszerű távirányítóval irányítható jármű, hiszen olyan pluszfunkciói is vannak, amelyeket nemcsak játék közben, de élmények megörökítésére is használhatunk.

Egy távirányítós autóval ide-oda lehet manőverezni a lakásban, viszont egy drónnal már a szabadban (is) játszhatunk úgy, hogy közben mindent rögzítünk, ami játék közben történik a szerkezet fedélzetén levő jobb vagy kevésbé jobb minőségű kamerával.

Attól sem kell tartanunk, hogy ha a gyerek megunja majd az új játékszerét, semmi hasznát sem vesszük a későbbiekben és csak a polcon fog porosodni, hiszen nekünk is jó, ha kéznél van egy ilyen szerkezet.

 

Kirándulások, nyaralások alkalmával egy drónnal olyan szögből is megörökíthetünk jelentős pillanatokat, ahová még a legspécibb szelfibottal sem érünk el.

Ez a játékszer nemcsak a gyerek motorikus képességeit fejleszti, de kreativitását is, mert olyan látásmódokat is felfedezhet általa, ami akár közelebb viheti ahhoz is, hogy egyszer talán filmrendező vagy operatőr legyen belőle (ha van hozzá kvalitása, kellő tehetsége és esetleg a filmiparban képzeli el a jövőjét).

Kezdő drónosoknak és gyerekeknek először olyat ajánlatos venni, amely strapabíró, és felszerelték a legújabb inteligens funkciókkal, mint például a lebegési funkció, vagy automatikus le és felszállás. Ezek az új funkciók leegyszerűsítik a kezelést és lecsökkentik az ütközési balesetek lehetőségét, mivel nem kell aggódni a magasságtartás miatt vagy amiatt, hogy landoláskor túlkeményre sikeredik az érkezés.

 

A SYMA modellek között a H jelűek mind képesek lebegni, illetve az U jelűek lebegnek és automatikusan le és fel is szállnak.

 

A NINCO legújabb ORBIT drónjai a kisméretű drónok között egyedülálló módon szintén lebegnek és automatikusan le és felszállnak.

 

Drónjainkat úgy válogattuk össze, hogy elég strapabíróak legyenek, így nem kell majd azon izgulnunk, hogy az első próbálkozásnál eltörik, így nyugodtan tanulgathatjuk rajta az irányítást.

 

Az első daraboktól még nem kell feltétlenül sokat várni, de jó, ha megnézzük, hogy kb. milyen üzemidővel rendelkezik, és mennyit időt vesz igénybe a feltöltése. Hasznos, ha néhány cserealkatrészbe is befektetünk minden eshetőségre (pl. veszünk még motort, rotort vagy akkumulátort), hogy ne csak egyszer használatos legyen a játék.

A drónok irányítását tanulni kell melyhez sok türelem kell. Egy-két hét alatt bárki elsajátíthatja az irányítást és a megszerzett tudás birtokában aztán kinyílnak előttünk a drónozás igazi lehetőségei, legyen az kedven eseményeink szórakoztató rögzítése vagy vagány akrobatikus légi manőverek végrehajtása. Elmondható, hogy a mai kor gyerekei, melyek közül sokak a játék konzolok irányításában jeleskednek gyorsan képesek belejönni az alapszintű irányításba.

 

Készletünkben olyan drónszettek is találhatóak, amelyekben nem egy, hanem indulásból máris két drón van, így légicsatázni is lehet velük, egymást lőni a levegőben az infraágyukkal, így a kisfiúk már barátaikkal közösen is játszhatnak a szabadban.

Haladó drónosoknak, illetve azoknak a gyerekeknek, akik könnyen belejönnek az irányításba ajánljuk például a Nincoair Quadrone PocketCam-et, amit bárhova magunkkal vihetünk, mivel rendkívül kompakt a kialakítása. Ennek az apró kamerás drónnak az irányíthatóságát a 4 csatornás irányítás biztosítja, nem mellékesen pedig ez a mini drón képes 360 fokos akrobatikus trükkökre is! Sötétben is játszhatunk vele hála az első s hátsó ledvilágításnak.

Ha kérdései lennének, esetleg érdekelné, hogy gyermeke számára melyik típusú drónt ajánlanánk, keressen minket bátran, s mi segítünk a döntésben!

Hogyan válasszak távirányítós autót?

Ugyan elsőre a világ legegyszerűbb dolgának tűnhet egy távirányítós autó kiválasztása, mégsem hagyhatjuk figyelmen kívül egy ilyen játéknál sem – főleg ha gyermekünket szeretnénk megajándékozni vele –, hogy úgy válasszuk ki a legideálisabb darabot, hogy az korosztályának megfelelő legyen.

 

Laikusként, elsőre természetesen azt nézzük meg, hogy könnyen kezelhető, strapabíró és lehetőleg jó nagy és gyors legyen, pedig egy távirányítós modell kiválasztása ennél jóval összetettebb feladat is lehet.

Tovább olvasom
Mire figyeljek drón vásárlása közben?

Azoknak szeretnénk most egy kis útmutatóval szolgálni, akik drónvásárláson törik a fejüket, ám nem tudják, milyen kritériumoknak is kell megfelelnie egy ilyen szerkezetnek.

 

Összeírtunk néhány olyan alapvető kérdést, amit mindenképp érdemes feltenni magunknak – vagy egy szakembernek –, ha szeretnénk magunkének tudni egy ilyen csúcs szuper szerkezetet.

Tovább olvasom
A vásárlás menete

Egyszerű első vásárlás - rövid összefoglaló

Nálunk már az első vásárlás is gyors és egyszerű: nincs szükség előzetes regisztrációra, az első vásárlással együtt ez automatikusan megtörténik:

Tedd a kiválasztott terméket a kosarábaAmennyiben rendelkezel kuponnal kérem add meg a kódjátÍrd be a kért adatokatVálaszd ki a neked megfelelő szállítási módotVálaszd ki a fizetési módot (javasoljuk az előreutalást, illetve a bankkártyás fizetést)Kellemes első vásárlást kívánunk!

A vásárlás menete - részletes összefoglaló

Webáruházunkat úgy alakítottuk ki, hogy a termék keresés gyerekjáték legyen.

Tovább olvasom
Drón vásárlók figyelmébe

Ki ne szeretne szabadon szárnyalni egy drónnal? Ki ne szeretné meglepni gyermekét egy drónnal? 

Összegyűjtöttük a drónokkal, drónvásárlással kapcsolatos tudnivalókat, javaslatokat és megosztunk néhány tudnivalót a biztonságról, hogy az első röptetések ne végződjenek az új szuperségünk balesetével.

Milyen drónt vegyek? Mik a szempontok?

Tovább olvasom
A 2.4 GHZ WIRELESS+ TECHNOLÓGIA

A VERSENYPÁLYA SZABADSÁGÁT ADJAA 2.4 GHZ-ES WIRELESS+

Ez a drót nélküli rádió jel a 2.4 GHz-es frekvenciát használja még több digitális techonlógiát összpontosítva Carrera versenypályádba. A 15 méter távolságig mûködõ vezeték nélküli irányítás 6 autó egyidejû kezelését teszi lehetõvé egy versenypályán.

A frekvencia váltás zavartalan és egymástól független irányítást tesz lehetõvé. Az erõs Lithium-Polymer akkumulátor nyolc órán át tartó megállás nélküli akciót tesz lehetõvé – mitöbb, a teljesen feltöltött akkumulátor akár 20 napon át a feltöltött marad használaton kívül.

Az új 2.4 GHz WIRELESS+ Black Box vagy Control Unit-al használható. A vevõ egység 6 különbõzõ autó jelét tudja kezelni ultra könnyû és kézreálló vezeték nélküli iránytójával. A kézi irányítók töltõ egységei a pályába építhetõek az Adapterhez vagy a Control Unit-hoz való csatlakoztatással.

Tapasztald meg Te is a Carrera autóversenyzés új dimenzióját a 2.4 GHz WIRELESS+ – rádiós technológiával a még nagyobb rugalmasságért.

Az igazi Carrera versenyzés:2.4 GHz WIRELESS+ rádiós technológiaVersenyzés maximum 6 autóigUltra könnyû, vezeték nélküli sebességszabályozóA Carrera versenypályához csatlakozó töltõ egység15 méter hatótávolságú irányításZavartalan és egymástól független frekvenciaváltás8 óra non-stop mûködésLithium Polymer akkumulátor

Tovább olvasom
Carrera játékpálya választás

A számunkra megfelelő Carrera játék autópálya kiválasztása fontos döntés, amelyhez érdemes pár dolgot végig gondolni és utána meghozni a végső döntést.

Mik is ezek? Először is el kell döntenünk, hogy analóg vagy digitális pályavezérlést választunk-e. 

Tovább olvasom