GPS DRÓNOK

A drónokban egyre gyakrabban használt GPS technológia lehetőséget ad különböző, helymeghatározáshoz kötődő funkciók eléréséhez.

A GPS-szel felszerelt drónok képesek a levegőben nem csak a magasságukat, de a pozíciójukat is tartani, valamint egy gombnyomásra automatikusan hazatérnek.

Drónunk épségének érdekében az automatikus hazatérést akkor is elvégzi a drón, ha elveszti a távirányító jelét, vagy merülő félben van. 

Érdemes végignézni a drónok funkciópalettáját, mert bizonyos GPS-es drónoknál további hasznos funkciók segítik a reptetést, és a megfelelő felvételek készítését:

  • Follow me (követés)
  • Waypoint (megtervezett útvonal automatikus lerepülése)
  • Orbiting (keringés a kezelő körül)
Rendezés:

Különösen intelligens drónjaink GPS-el is felszereltek. A GPS drónok nagy előnye, hogy még akkor is visszatérnek irányítójukhoz, ha lemerülőben vannak, vagy elveszítik a távirányító jelét.
 
Számos hasznos és nélkülözhetetlen funkcióval vannak felturbózva az általunk kínált drónok, amik közül külön kategóriát szenteltünk azoknak, amik GPS-el működnek. A GPS drónokba nem csak a magasságtartás segít minket, hanem a pozíciótartás is, ami azt jelenti, hogy ha nem nyúlunk a távirányítóhoz, akkor is ugyan abba a pozícióba fog lebegni, még akkor is biztonságosan visszatér hozzánk, ha idő közben elvesztette volna a távirányító jelét vagy elkezdett volna lemerülni. A beépített GPS alapján a drón vissza tud térni a kalibráció helyszínére, elég csupán egy gombnyomás és már újra a kezünkben tarthatjuk a kismadarat.
 
Nincs többé szem elől vesztett drón, nincsenek többé kínos percek, amikor a szomszédoknál kopogtatunk, hogy vajon náluk landolt-e a masinánk, és természetesen nincs többé pánikolás, hogy mi van, ha lemerül vagy éppen valami zavart észlel és elveszíti az irányítási jelet. Ugyanakkor egyes GPS-el felszerelt drónok további funkciókkal is el vannak látva, melyek szintén megérdemelnek egy-egy mondatot. Érdemes tehát alaposan átböngészni a megvásárolni kívánt GPS drón pontos leírását, hiszen lehetséges, hogy többet tud annál, mint vártuk.
 
Follow me (követés funkció)
Az ilyen plusz funkcióval ellátott drónok automatikusan képesek követni egy eszközt, ami GPS jelet használ, például mobiltelefont vagy a drón távirányítóját.
 
Waypoint (megtervezett útvonal automatikus lerepülése)
Egyszerűen megtervezhető a drón útvonala úgy, hogy azt ténylegesen le is repüli a szerkezet. 
 
Orbiting (keringés a kezelő körül)
 
Ez az üzemmód lehetővé teszi, hogy a drón az irányító szerkezet körül körözzön úgy, hogy a drón mindig a kezelő felé néz majd.
A GPS drónok már többek egyszerű hobbi szintű drónoknál, így ezeket már gyakorlottabb kezekbe ajánljuk. Számos plusz funkciójuk miatt magasabb árfekvésűek, ám ebben a kategóriában találhatóak a legprofibb, a legújabb technológiával készült gépeink, amiket 25 ezer forintos megrendelési határ fölött ingyenesen szállítunk ki. Ebben a kategóriában a népszerű SYMA, HUBSAN és MJX Bugs modellek vannak.